zonnebank-zonnestudio-amersfoort-hawai-beach-

Informatie over de zonnebank

Eén van de grootste misverstanden wat betreft de zonnebank is dat het licht uit de lampen anders is dan het zonlicht buiten.
De zonnebanklampen bij zonnestudio Hawai Beach hebben een mix van forsfor waardoor ze, net als zonlicht,
een combinatie van UVA en UVB.

Onder de zonnebank is de kracht van UVA en UVB altijd hetzelfde waarin tegenbij het zonlicht per dag of
plaats kan verschillen met UVA en UVB straling dit komt mede door weersomstandigheden.

Feitjes &

Weetjes

Vitamine D

Vitamine D wordt ook wel zonvitamine genoemd. Voor 80% kijgen we Vitamine D door de zon en voor 20%  door onze voeding.

Bij klachten als: moeheid, misselijkheid, verlies van eetlust, dorst en darmverstoppingen kunnen aangeven dat u Vitamine D te kort komt.

Door het gebruik van de zonnebank maakt het lichaam vitamine D aan. Dus niet alleen voor een fijne teint, maar ook voor de gezondheid is de zonnebank zeer geschikt!

Zonneallergie

Als u op vakantie gaat is het goed om daarvoor een paar keer onder de zonnebank te gaan zodat uw huid kan wennen aan UVA en UVB straling.

Doordat de het pigment in de huid al een beetje voor gebruind is, is de kans op verbranden aanzienlijk kleiner.

Heeft u last van zonneallergie? Een kleine kuur onder de zonnebank voordat u op vakantie gaat kan de kans op een allergische reactie verminderen. Pas natuurlijk tijdens uw vakantie wel goed op!

Zwangerschap

Bij zwangerschap hoeft u zich geen zorgen te maken over de foetus tot 7 maanden. Vitamine D is zelfs goed voor de foetus en voor jezelf.

De foetus kan na 7 maanden zien. Het is nog niet bekend of de foetus op UV-licht kan reageren, daarom adviseren wij om tijdens het zonnen een handdoek op de buik te leggen. Uw buik is opgerekt dus de huid is dunner dan normaal.

Waar u wel op moet letten is dat er een risco is dat u een zwangerschapsmasker kan krijgen. Dit komt omdat uw hormoonhuishouding veranderd tijdens de zwangerschap. Wij adviseren om de gezichtsbruiner lager te zetten en een SPF produkt te gebruiken op het gezicht.

Gouden Regels Bij

Het zonnen

Een gezonde teint en lekker ontspannen is natuurlijk heerlijk, maar het is wel belangrijk dat u er op een verantwoorde manier mee omgaat. Daarom hebben wij voor u een aantal gouden regels op een rijtje voor het zonnen.

Twijfelt u over het level van de zonnebank of welke creme goed aansluit bij uw huidtype? Schroom dat vooral niet advies in te winnen.

Wij helpen u graag met de juiste keuze. Wij staan altijd voor u klaar zodat u ook de volgende keren verantwoord kan genieten!

Gebruik de juiste level en tijd die bij uw huidtype past.
 UV-licht is schadelijk voor het blote oog. Draag tijdens het zonnen altijd het zonnebankbrilletje. In het zonnebankbrilletje zitten speciale glazen waardoor u kunt kijken om tijdens het zonnen het menu aan te passen.
Bij huidaandoeningen kunt u eerst beter aan uw behandelde arts vragen of u gebruik mag maken van de zonnebank. Bij somige huidaandoeningen hebben juist een positief effect zoals acne en psoriasis.
Het is wettelijk niet toegestaan om jonger dan 18 jaar onde de zonnebank te gaan.
Bij medicijngebruik adviseren wij om contact op de nemen met uw behandelde arts en de bijsluiter te lezen.
Voor het zonnen altijd uw make-up te verwijderen.
Littekens, pigmentvlekken en tattoeages adviseren wij altijd te beschermen met een SPF50 om verkleuring tegen te gaan tijdens het zonnen.
Hou 48 uur pauze tussen het eerste en tweede bezoek aan de zonnebank. Wij adviseren niet dezelfde dag dat u buitenzon gezond hebt om ook onder de zonnebank te gaan.
U kunt 52 keer per jaar onder de zonnebank.
Als u na het gebruik van de zonnebank last krijgt van jeuk, hardnekkige bultjes of pijnlijke plekken of als moedervlekken veranderen adviseren wij om contact op te nemen met uw arts.
In alle gevallen van twijfel: Vraag het aan onze medewerkers die kunnen u altijd adviseren! Wij staan altijd voor u klaar.

Onze

Acties

Regelmatig hebben wij aantrekkelijke acties in onze zonnestudio. Denk bijvoorbeeld aan 20 minuten zonnen voor slechts 5,99! Wil jij onze acties niet missen? Like dan onze facebookpagina en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen!

Bekijk hier onze facebookpagina